C

Wekelijks transport vanuit Tsjechië voor Mechanische Industrie Menzing

Wekelijks transport vanuit Tsjechië voor Mechanische Industrie Menzing

Wekelijks transport vanuit Tsjechië voor Mechanische Industrie Menzing

Als Project Manager bij Mechanische Industrie Menzing regelt en coördineert Johan Nieuwenhuis alles vanaf de offerte tot aan de productie en levering van machineonderdelen bij de klant. Het bedrijf levert onderdelen op het gebied van draaien, frezen en slijpen aan onder andere de olie- en gasindustrie, agrisector en afvalverwerkingsbedrijven. Veel toeleveranciers bevinden zich in Tsjechië. Voor het wekelijks transport van de onderdelen naar Nederland, werkt Menzing exclusief samen met Forwarding Plus. In dit interview vertelt Johan over de prettige samenwerking.

Blind varen op afspraken

Iedere week vertrekt er voor Menzing een vrachtwagen met pallets vanuit Tsjechië. “Wij werken daar samen met verschillende productievestigingen”, vertelt Johan. “Iedere vrijdag haalt Forwarding Plus bij één of meer van deze bedrijven onderdelen op en zorgt ervoor dat het op maandag in Haaksbergen is. Dit heeft voor ons echt toegevoegde waarde. We kunnen er blind op varen dat er eind van de week geladen wordt en dat we op maandag kunnen lossen. Iedereen is daar bij ons ook op ingesteld. Als de vrachtwagen komt, worden de spullen gecontroleerd en kunnen ze daarna volgens afspraak geleverd worden bij de klant. Dit schema zit strak in elkaar, dus het is belangrijk dat alles goed loopt.”

Persoonlijk contact zorgt voor flexibele samenwerking

Ook wanneer dingen een keer niet lopen zoals gepland, kan Johan er op vertrouwen dat het geregeld wordt. Johan: “Het komt weleens voor dat er onderdelen niet op tijd klaar zijn voor het reguliere transport op vrijdag, maar wel op dinsdag. Dan geef ik Forwarding Plus op maandagochtend de opdracht om op dinsdag een extra wagen te laden en dit is nooit een probleem. Deze flexibiliteit in de samenwerking vind ik heel belangrijk. Dit komt ook door het persoonlijk contact dat we hebben. Hierdoor kunnen we snel schakelen. Er zijn ook transporteurs die uitsluitend met barcodes werken in plaats van direct contact en die veel beperkter zijn in de laad- en losmogelijkheden. Dan is het moeilijk om van een schema af te wijken. En ze denken bij Forwarding Plus ook met je mee. Als ze een vrachtwagen hebben waarin nog ruimte is, nemen ze contact met ons op. Dat is een win-win-situatie voor ons allebei.“

Bent u ook op zoek naar een betrouwbare transporteur voor transport naar of vanuit Tsjechië? Neem dan gerust contact met ons op.